Creare website

Provocarea vieții

      ” O viață nouă poate înflori din ruini” (Schiller)

Nu e prieten la fel ca sănătatea și nici dușman la fel ca boala, de aceea îi dau dreptate lui Shopenhauer care spunea că: ”un cerșetor sănătos este mai fericit decât un rege bolnav”.
Ghidați de dorința de a-mi întoarce „prietenul” acasă, membrii Asociației Obștești „Caleea Lactee”, într-una din zilele răcoroase ale lui gustar, au inițiat un strigăt de ajutor pentru susținerea mea. Acțiunea lor a fost parte a campaniei Ice Bucket Challenge, inițiate de către Statele Unite ale Americii în scopul susținerii suferinzilor de scleroză laterală amiotrofică. Participanții sunt provocați să își verse pe cap un vas cu apă la temperatură scăzută (amestecată cu gheață) și o mulțime de astfel de videoclipuri au invadat internetul și mass-media. Regulile presupun ca, în 24 de ore de la primirea nominalizării, trebuie să donezi bani și/sau să torni găleata de apă cu gheață pe cap. Filmul trebuie să cuprindă numele acțiunii caritabile la care participi și numele noilor nominalizați.
În Republica Moldova această acțiune a luat amploare în rândul politicienilor, artiștilor, persoanelor publice, dar mai ales în rândul tinerilor, devenind ca un trend.
Acțiunea AO „Calea Lactee” a avut scopul de a strânge fonduri pentru a mă sprijini să plec pentru a doua oară în Belgia la clinică. Asemeni tuturor celor care au sprijinit acest program, AO „Calea Lactee” a făcut trei nominalizări provocând trei companii de televiziune: Publika TV, Pro TV Chișinău și Moldova 1. Filmulețul a fost încărcat pe youtube și distribuit pe diverse rețele de socializare.

Cu părere de rău această campanie nu a avut rezonanța pe care Ana Nichita, președintele asociației, l-a așteptat într-u cât nominalizații nu au răspuns.
Acest lucru nu m-a descurajat, ba m-a impulsionat și mai mult să vreau, să pot, să continui pentru că și copacul continuă să crească chiar dacă i-a fost tăiată o creangă, pentru că și luna deși micșorată se mărește iarăși…
Cineva îmi spunea o dată : „nu ceda în fața restriștei, ci mergi împotrivă, mai îndrăzneț decât îți va ingădui soarta ta”. Acest lucru ni-l transmite și Biblia „Cel ce va răbda până la urmă, acela se va mântui” (Matei 24-13).
Viața omenească este asemenea unui drum al cărui capăt este o prăpastie grozavă. Suntem avertizați despre ea de la primul pas, ar legea este rostită și trebuie să înaintăm mereu…Totuși ne mângâiem pentru că din când în când întâlnim obiecte, oameni care ne distrează, ape curgătoare, flori care trec…
Plecăciune tuturor care au fost și încă imi mai sunt alături, mulțumesc AO „ Calea Lactee”. Am mai spus-o deseori că poate mulțumesc sună banal, superficial sau fals, însă ceea ce încerc să transmit eu este un mulțumesc plin de emoție, sentiment, recunoștință.
MULȚUMESC TUTUROR!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *