Creare website

Captivă în necunoscut (..)

Am revenit cu noutăți, însă nu pot să trec peste câteva etape importante…

La 26 iunie 2014, la mai puțin de două luni de la difuzarea primului reportaj realizat de Moldova1 legat de povestea mea, un grup de oameni, membrii PDM Botanica, în frunte cu Valentina Rotaru, împreună cu TD  Botanica, fiind sensibilizați de cazul meu, mi-au făcut o vizită cu scopul de a mă susține atât moral, cât și financiar. Aceștia au reușit să adune impunătoarea sumă de zece mii lei pentru a face cât mai posibilă plecarea mea în Bruxelles la clinică.

Am fost copleșiți de povestea tristă a Irinei. E păcat să nu ajuți acest om deosebit, cu aptitudini intelectuale înalte. A făcut față multor provocări și, în pofida bolii, a absolvit două facultăți, este un exemplu demn de urmat. Sperăm că gestul nostru va fi urmat și de alți oameni de bună-credință, astfel încât Irina să fie diagnosticată corect și să i se administreze un tratament corespunzător. Vrem să o vedem acasă cu speranța însănătoșirii”, a declarat Valentina Rotaru, președinta Organizației PDM Botanica.

Mihai Manolache, reprezentantul Oranizației TD Botanica, afirma: „Am citit istoria ta de pe Internet (făcând referire la http://e-sanatate.md/News/2763/povestea-moldovencei-care-timp-de-opt-ani-a-fost-diagnosticata-cu-mai-multe-maladii-intr-un-final-insa-s-a-dovedit-ca-nu-suferea-de-niciuna-in-fiecare-spital-afla-un-nou-diagnostic) și am vrut să te cunoaștem. Vârsta de 27 de ani este una atât de fragilă și ne dorim să te faci bine, să-ți intemeiezi o familie. Suntem alături de tine cu tot sufletul și poți conta  pe noi oricând”.

Detalii privind acest eveniment puteți găsi aici: http://pdm.md/?article=1287#sthash.5u828eM0.HRwPilFe.dpbs

Pentru prima dată cazul meu a ajuns citit de către publicul larg datorită Liliei Ojovan (Lilu) http://www.liliaojovan.com/2014/05/prizoniera-unei-boli-necunoscute.html?showComment=1400066232245#c1509410273072721890 , articol preluat de către diverse publicații: http://paulszaszsebes.blogspot.com/2014/05/ajutati-un-om-cu-o-pofta-mare-de-viata.html, http://unica.md/tu-si-el/discutii-intre-fete/lilu-ii-e-rusine-sa-iasa-din-casa-pentru-ca-oamenii-din-jur-o-batjocoresc, http://stirilocale.md/bloguri-din-moldova/prizoniera-unei-boli-necunoscute.html.

Tot aici ar trebui să menționez sprijinul financiar venit din partea AO „Concordia. Proiecte sociale” delegată de Larisa Barat, care afirma: „…mulți suntem alături de tine și îți dorim numai binele. Toți oamenii ascund comori în sufletele lor, trebuie doar să le deschidă, să audă strigătul de ajutor al semenilor lor și să nu rămână surzi la aceste strigăte. Tu ai o dorință atât de firească, un optimism, o putere și o tărie pe măsură, astfel încât trebuie să reușești”, Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova”, Fundația unui grup de moldoveni din Irlanda, dar și a tuturor oamenilor care nu au rămas indiferenți, prietenilor, colegilor, rudelor și a familiei.

Nu voi menționa nume pentru că mi-e teamă să nu trec cu vederea pe cineva. Toți au avut un rol important, unii au venit cu sprijin bănesc, alții cu gânduri și idei originale și de bun augur.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *